Katalog

Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.

Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.

  • ISO 9001

Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.

  • ISO 9001

11.11.2020 01:11

Izrada novih reduktora

Krajem prošle godine Đuro Đaković Strojna obrada ugovorila je posao i postavila sebi izazov u proizvodnji velikih kompleksnih prijenosnika snage. Ugovor obuhvaća izradu tri 12- tonska reduktora za mosne dizalice u nuklearnim elektranama. Prva dva reduktora su završena, treći je u fazi montaže.

Reduktori su namijenjeni za rad u teškim uvjetima. Zbog specifičnih uvjeta eksploatacije (nuklearna elektrana) u procesu izrade i montaže posebna pažnja je posvećena atestima materijala, atestima zavarivanja, postupcima AKZ, označavanju i sljedivosti svakog elementa i gotove robe te kvaliteti izrade samih dijelova.

Nosivost prva dva reduktora su po 160 tona, dok treći reduktor ima nosivost 400 tona. Reduktori imaju 7 stupnjeva  prijenosa te planetarni prijenosnik i sustav ručnog pogona za hitne intervencije.

Svi zupčanici u reduktorima su cementirani u zaštitnoj atmosferi, kaljeni te brušeni.

Opremljeni su sa prisilnim sustavom podmazivanja s dvije glavne pumpe te ručnom pumpom.

Radi lakšeg upravljanja i praćenja na reduktorima se nalaze senzori tlaka ulja, senzor broja okretaja, elektronskim graničnikom brzine te enkoder.

Nakon izrade i montaže prva dva reduktora, izvršeno je testiranje prema strogim kriterijima naručitelja i protokolima za nuklearnu industriju te je po pitanju buke, vibracija i temperatura ispunio sve tražene zahtjeve.

ĐĐ Strojna obrada je dokazala da nakon dugogodišnjeg iskustva i sa stručnim i kompetentnim inženjerima može realizirati ovakve zahtjevne projekte.

O ovom uspjehu ĐĐ Strojne obrade možete pročitati i pogledati na linkovima u nastavku :

https://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/duro-dakovic-strojna-obrada-izradila-tri-12-tonska-reduktora-33761.html