Katalog

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

25.04.2022 00:04

Laserski senzori nove generacije

Senzori pomaka, udaljenosti i položaja serije optoNCDT 1900 brzi su, visokih performansi i dizajnirani za male prostore. Micro-Epsilon predstavlja optoNCDT 1900 seriju s integriranim EtherCAT sučeljem za izravnu integraciju u industrijske Ethernet kontrole.

Obrada i izlaz izmjerenih vrijednosti odvija se precizno i ​​brzo putem integriranih kontrolera visokih performansi. Krivulja signala na rubovima i koracima može se optimizirati dvostupanjskim usrednjavanjem izmjerenih vrijednosti.

S integriranim industrijskim Ethernet sučeljem (EtherCAT), senzor nudi prednosti, posebno za brze procese i pri umrežavanju nekoliko uređaja i strojeva. Integracija u sustav sabirnice putem EtherCAT-a može se odvijati prema standardnim protokolima TCP, UDP, FTP i time olakšava komunikaciju. Zahvaljujući izravnom izlazu podataka putem EtherCAT-a, izmjerene vrijednosti dostupne su u stvarnom vremenu. Funkcija prekomjernog uzorkovanja također doprinosi brzom stjecanju izmjerenih vrijednosti. To omogućuje primanje ili prijenos podataka četiri puta brže nego što bi to dopuštao ciklus upita PLC-a. S PLC-om s vremenom ciklusa od 1 ms, izmjerene vrijednosti se stoga mogu zabilježiti s 4 kHz.

Senzori rade s inteligentnom kontrolom površine. To omogućuje senzoru da uvijek daje precizne rezultate, čak i kada prelazi s površina koje se drugačije odražavaju. Ambijentalna svjetlost je kompenzirana s do 50.000 luksa.

Senzori optoNCDT 1900 koriste se u aplikacijama koje istovremeno zahtijevaju brzinu i modernu tehnologiju, kao što su precizna automatizacija, automobilska industrija, 3D ispis i koordinatni mjerni strojevi.

prednosti
  • Mala svjetlosna točka za najsitnije detalje
  • Visoka otpornost na vanjsku svjetlost
  • Izlaz izmjerene vrijednosti u stvarnom vremenu
  • Visoka brzina mjerenja za dinamičke procese
  • Inteligentna kontrola površine
  • Jednostavna montaža i puštanje u rad

Više vijesti

Qsigma GmbH je razvila precizan mjerni sustav Spring Measurement System za 3D mjerenje opruga &sc...