Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Nove pneumatske stezaljke od norelema

Učinkovito automatiziranje procesa s pneumatskim steznim elementima

Novim pneumatskim proizvodima u kategorijama "Pneumatske stege" i "Elementi i sustavi za pozicioniranje" norelem proširuje postojeći asortiman komponenti za proizvodne procese Industrije 4.0.

Pneumatski stezni elementi koji rade komprimiranim zrakom dokazali su svoju vrijednost u brojnim primjenama u automatiziranoj proizvodnji kada se radi o brzoj i preciznoj izmjeni radnih komada, čime se optimiziraju tijek rada.

Nove ljuljačke i stezaljke

Pneumatske zakretne i polužne stezaljke iz norelema koriste se gdje god su niske sile stezanja dovoljne za stezanje obratka ili kada stezna točka mora biti slobodna za umetanje i uklanjanje. Izrađeni su od aluminija i izrađeni su tako da se mogu montirati na različite načine i u različitim položajima - npr. na radnim stolovima - tako da okretna stezaljka uvijek optimalno fiksira obradak.

Dostupne u lijevoj ili desnoj zakretnoj verziji, zakretne stezaljke karakterizira brzo zakretanje i stezanje. Tipične industrije u kojima se koriste su zrakoplovstvo, automobilska industrija, strojarstvo, prehrambena industrija i pakiranje te roba široke potrošnje. Novost u norelem asortimanu su tri zakretne stezaljke i stezaljka s polugom.

Inovacije u pozicioniranju elemenata i sustava

Pneumatski cilindri za pozicioniranje, nosači za pozicioniranje i stezaljke za centriranje iz norelema impresioniraju svojim kompaktnim dizajnom, brtvama od elastomera i dizajnom otpornim na hrđu s osnovnim tijelima od nehrđajućeg čelika. Zatik i čahura su dodatno kaljeni kako bi se spriječilo trošenje tijekom čestih ciklusa.

Novo dodane komponente za strojeve i učvršćenja rade s komprimiranim zrakom, dizajnirane su za jednostavne zadatke stezanja i pozicioniranja i osiguravaju, na primjer, brzu promjenu paleta, ploča učvršćenja ili pribora robota. Osim toga, omogućuju istovremeno stezanje ili skidanje dodataka kao i izravno pozicioniranje i stezanje komponenti bez protupoputa tijekom centriranja stezanja.

Više vijesti

22.08.2022 01:05

norelem na AMB 2022
Na međunarodnom sajmu za obradu metala AMB, koji se održava u Stuttgartu od 13. do 17. rujna, norelem u prvi plan stavlja svoju ponudu stezne tehnike. To je značajno prošireno: od 5-osnog škripca do višestrukih steznih sustava do ručnog steznog modula, kupci će pronaći brojne nove komponente koje nude jasnu dodanu vrijednost u mnogim primjenama.