Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

25.07.2024 02:07

RK Rose+Krieger služi širokom rasponu primjena sa svojom LD serijom

Robusni električni cilindri za unutarnju i vanjsku upotrebu

Električni cilindri se mogu pozicionirati vrlo jednostavno i precizno uz veliku točnost ponavljanja. Linearni pogoni se ne koriste samo u unutarnjim primjenama, već sve više iu vanjskim primjenama. Dobavljač rješenja RK Rose+Krieger prepoznao je ovaj trend. Sa svojom serijom LD nudi električne cilindre koji su prikladni za unutarnju i vanjsku upotrebu.



RK Rose+Krieger nudi širok raspon električnih cilindara, od jednostavnih cilindara kratkog hoda s vrlo dobrim omjerom cijene i učinka do linearnih cilindara za teške uvjete rada. Robusne komponente serije LD dizajnirane su za unutarnju industrijsku primjenu i vanjsku upotrebu, na primjer u poljoprivrednom sektoru ili za mobilne strojeve.



Električni cilindri su samoblokirajući linearni aktuatori zahvaljujući svom trapezoidnom pogonu vretena. To znači da nije potrebna energija za održavanje električnog cilindra u položaju kada miruje. Još jedna prednost električnih cilindara je njihovo malo održavanja i rad bez propuštanja, jer ne zahtijevaju hidrauličke tekućine ili komprimirani zrak. Serija LD nudi i brojne pozitivne karakteristike. Na primjer, njegovi cilindri su dizajnirani s klasom zaštite IP69K (statički) zahvaljujući posebnoj brtvi. To znači da se mogu jednostavno čistiti i visokotlačnim parnim čistačem. Također nude brojne elektroničke značajke. Između ostalog, može im se podešavati hod i brzina. Pogoni se mogu jednostavno odabrati i konfigurirati pomoću online alata.



LD serija: Kompaktan, robustan i snažan

Električni cilindar LD75 posebno je dizajniran za korištenje u ekstremnim uvjetima, poput onih koji se nalaze u poljoprivrednim strojevima, terenskim vozilima, komunalnim strojevima i primjenama na moru. Temperature okoline od -40 do 85 °C jednako su teške za električni cilindar kao i jake vibracije građevinskog stroja. Zahvaljujući visokoj klasi zaštite IP69K (statička), kućište može bez problema izdržati i mlaz visokotlačnog/parnog čistača. LD75 dostupan je za maksimalnu vlačnu i tlačnu silu do 750 N i maksimalni bezstupanjski hod do 130 mm pri brzinama kretanja do 50 mm/s.



Linearni aktuator LD1000 je visokoučinkoviti aktuator najnovije generacije, koji je dostupan u dvije varijante s klasom zaštite IP69K (statička). Varijanta modela LD1000C (s regulatorom) ima potpuno integrirani upravljač koji se može ažurirati u kućištu i prikladan je za sinkroni rad nekoliko pogona, između ostalog. Identičan model LD1000E opremljen je krajnjim prekidačima umjesto regulatora. LD1000 dostupan je za hod do 1.000 mm i maksimalnu silu od 10.000 N pri brzinama do 156 mm/s. Jamči sigurnu upotrebu u hladnim i vrućim uvjetima između -20 i +65 °C.
 

Više vijesti

New sliding guides with individual positioning
RK Rose+Krieger je proširio svoju ponudu pribora za jednodijelne 30 mm RK Light Clamps plastične cijevne spojnice. Nova blokada protiv uvijanja jamči montažu koja štedi vrijeme i jednostavno podešavanje konstrukcije za sklopove sustava. Sustav izrađen od anodizirane aluminijske cijevi (promjera 30 mm) s četiri profilna utora na kutnom razmaku od 90° i crnim plastičnim stezaljkama od ojačanog poliamida može se slobodno kombinirati sa svim jednodijelnim RK laganim stezaljkama veličine 30 mm u zatvorenom oblikovati. Dodatna prednost: Mnogo je lakše poravnati i sastaviti od uobičajenih stezaljki za lim.