Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Novo: Sustav protiv uvijanja za brzu, preciznu i otpornu na torziju montažu sistemskih struktura

RK Rose+Krieger je proširio svoju ponudu pribora za jednodijelne 30 mm RK Light Clamps plastične cijevne spojnice. Nova blokada protiv uvijanja jamči montažu koja štedi vrijeme i jednostavno podešavanje konstrukcije za sklopove sustava. Sustav izrađen od anodizirane aluminijske cijevi (promjera 30 mm) s četiri profilna utora na kutnom razmaku od 90° i crnim plastičnim stezaljkama od ojačanog poliamida može se slobodno kombinirati sa svim jednodijelnim RK laganim stezaljkama veličine 30 mm u zatvorenom oblikovati. Dodatna prednost: Mnogo je lakše poravnati i sastaviti od uobičajenih stezaljki za lim.



Za montažu, užlijebljeni profil se gura kroz plastični konektor, unaprijed postavljen rukom s dvije stezaljke - jednom ispred i jednom iza cijevnog konektora - kako bi se spriječilo njegovo uvijanje i fiksira u steznom elementu jednostavnim zatezanjem vijka. Raspored od 90° četiri profilna utora jamči točan, pravokutni položaj cijevi jedne prema drugoj u svakom trenutku. Uz pomoć novog sustava čak i složene konstrukcije može podići samo jedna osoba.

Torzioni sustav je posebno prikladan za izvedbu konzolnih konstrukcija. Spojnice za cijevi izrađene od plastike ovdje imaju prednost zbog male težine, ali su se do sada rijetko koristile jer od određenog torzijskog momenta klize na aluminijsku cijev. Novi sustav protiv uvijanja sprječava takvo klizanje, a time i uvijanje konstrukcije, budući da može apsorbirati višestruki okretni moment od jednostavnih plastičnih konektora. Na taj način korisnik može još bolje iskoristiti prednosti laganih, jednodijelnih RK laganih stezaljki. Sustav se može slobodno kombinirati u veličini 30. To znači da se može koristiti ciljano gdje se mora pouzdano spriječiti uvijanje konstrukcije.

"Prvi kupci koji već uspješno koriste naš sustav protiv uvrtanja otkrili su da golema ušteda vremena tijekom montaže i optimizacija težine u usporedbi sa stezaljkama za lim, kao i atraktivan izgled predstavljaju jasnu dodanu vrijednost", objašnjava Michael Neubaur, Product Menadžer pridružio tehnologiju RK Rose+Warrior.

Cijevi proturotacijskog sustava dostupne su kao poluge od šest metara ili kao rezani dijelovi. Isječci su dostupni u paketima od deset komada.

Više vijesti

New sliding guides with individual positioning